Εισαγωγή

 

Γραφείο

 

Έργα

 

Επικοινωνία

 

Το γραφείο ΖΕΡΕΦΟΣ ΤΕΣΣΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ MΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ιδρύθηκε το 2005 από τον Στέλιο Ζερεφό και τον Χρήστο Τέσσα με κύρια δραστηριότητα την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών και τη δημιουργία κατασκευών. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η δημιουργία καινοτόμων κτιρίων που συμμετέχουν στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό διάλογο ενώ ταυτόχρονα σέβονται το περιβάλλον. Τα έργα του γραφείου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τυπολογιών που περιλαμβάνει κατοικίες, κτίρια γραφείων, ερευνητικά ινστιτούτα και μουσεία.

ΜΕΛΕΤΕΣ
Συνδυάζοντας τη λεπτομερή έρευνα πάνω στις μορφές των κτιρίων, τη διάρθρωση των χώρων σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών, την τοπογραφία και το συγγενές δομημένο περιβάλλον προτείνονται αρχιτεκτονικές λύσεις που εκφράζουν τους σύγχρονους τρόπους κατοίκησης και χρήσης των κτιρίων.
Η διαδικασία εκπόνησης των μελετών περιλαμβάνει πολλές διερευνητικές μεθόδους προσέγγισης οι οποίες ξεκινούν από απλά σκίτσα, διαγράμματα και ψηφιακές απεικονίσεις και φτάνουν σε πειραματισμούς με μακέτες κατασκευαστικών λεπτομερειών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Κατά το σχεδιασμό μελετώνται οι εσωτερικές μικροκλιματικές συνθήκες του κτιρίου, καθώς και η ενεργειακή κατανάλωση, έτσι ώστε το έργο να μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα με παθητικά και δυναμικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας όπως η ηλιακή θέρμανση, ο ελεγχόμενος φυσικός φωτισμός και εξαερισμός και η γεωθερμία.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Η διαχείριση των έργων υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μόνιμων συνεργατών μηχανικών, κατασκευαστικών συνεργείων και προμηθευτών υλικών.

english    ελληνικά

Ενυδρείο στον Φαληρικό Όρμο, Αθήνα

Copyright © 2006-2014 Zerefos Tessas Architects, All Rights Reserved.

 

000webhost logo