Εισαγωγή

 

Γραφείο

 

Έργα

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ΕΑΑ

Πολιτιστικό Κέντρο στη Σητεία

Ενεργειακή Βελτιστοποίηση Δ.Σ. Ζωγράφου

Αίθουσα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού στο Σούλι

Βιοκλιματική Αναβάθμιση Σχολικού Συγκροτήματος ECOWEEK 2011 Workshop

Up.Re.Info Centre ECOWEEK 2011 Workshop

Ενυδρείο στον Φαληρικό Όρμο

 

ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 

Επικοινωνία

 

english    ελληνικά

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θέση: Σούλι, Ν. Θεσπρωτίας
Έτος: 2010
Στάδιο: Οικοδομική άδεια
Δόμηση: 200 τ.μ.


Η αρχιτεκτονική μελέτη αφορά στην ανέγερση νέου κτηρίου που προορίζεται να στεγάσει τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της κοινότητας Σουλίου. Για τον σκοπό αυτό, το κτηριολογικό πρόγραμμα που κρίθηκε κατάλληλο να εξυπηρετήσει τα ζητούμενα της κοινότητας αποτελείται από τους παρακάτω χώρους: μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (για ομιλίες, προβολές και εκθέσεις), ένα χώρο υποδοχής με κυλικείο στο οποίο αντιστοιχούν εσωτερικοί και υπαίθριοι χώροι εστίασης όπως επίσης και ένα W.C. για Άτομα Μειωμένης Κινητικότητας (ΑΜΚ) και τέλος, ένα υπόγειο με βοηθητικούς χώρους (που περιέχει το βεστιάριο, τα w.c. του κοινού, δυο αποθήκες, αρχείο και χώρο μηχανολογικών εγκαταστάσεων).

Η μορφή του κτηρίου συνδιαλέγεται με τα υπάρχοντα παραδοσιακά διατηρητέα κτήρια της περιοχής και ακολουθεί τις αναλογίες και τα χαρακτηριστικά των λιθόκτιστων ηπειρώτικων κατοικιών του 18ου και του 19ου αιώνα. Πέραν της μελέτης των παραδοσιακών κτισμάτων του Σουλίου και γενικότερα της Ηπείρου που έγινε από τους αρχιτέκτονες, οι αναλογίες και οι διαστάσεις του κτηρίου επηρεάστηκαν από το γεγονός του ότι δεν σχεδιάστηκε με σκοπό να ανεγερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο οικόπεδο αλλά ακριβώς για το αντίθετο. Δηλαδή, για να μπορεί να ανεγερθεί, με ελάχιστες σχεδιαστικές τροποποιήσεις, σε μια μεγάλη γκάμα πιθανών οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας του Σουλίου.

Copyright © 2006-2014 Zerefos Tessas Architects, All Rights Reserved.

 

www.000webhost.com